2011. június 2., csütörtök

Lengyelország összegzés

A nagy élménybeszámoló közepette, kimaradtak az általános tapasztalatok a lengyeleket illetően. Bennem általános sztereotípiaként élt, hogy a lengyelek mindenféle szempontból rosszabb helyzetben vannak, mint mi magyarok. (gazdasági, politikai stb.) Azt kell mondjam nektek, sajnos nem sajnos, hogy teljesen másak, mint mi. Nagyon pozitív csalódás volt ez az egész lengyel kiruccanás. Az emberek hihetetlen kedvesek és segítőkészek. Legtöbbjük, ha leveset is, de beszél angolul. Dolgosak az is biztos, sokan úgy, mint mi is egyetem mellett dolgoznak, bár ők teljes állásban és levelező tagozatra járnak.

Ezen kívül Krakkó nagyon tiszta város, mind az óváros és az újvárosi nagyedeket beleértve. Nem láttam kutyát a belvárosi részben például, s ebből kifolyólag kutyaürüléket sem, nem úgy mint nálunk. Valamint amin teljesen meglepődtem az a lengyel emberek összetétele. Nem láttunk bizonyos irányzatokat képviselő embereket. Teljesen "normális" kinézetű fiatalok vannak, nincsenek, "diszkós", gizda gyerekek, vagy atom rokkerek. Nem láttuk volna, hogy a pénz dominálna. A társasági élet szempontjából. Talán ezért is jó kedélyűek, ahogy már írtuk. A buszon is amit tapasztaltunk, illetve a hétköznapi életükben, nem feszülnek, nem keresik a súrlódási pontokat, a vitát. Kedvesek, mosolygósak, türelmesek és ez nagyon fontos tényező.

mindent összevetve nekünk nagyon tetszett Krakkó. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok mindenben előttünk járnak. Például, minden megállóban nagyjából van jegyautomata. Ha a megállóban esetleg nincs a járművön mindegyiken van. Tele van a belvárosi rész is (az apácákon kívül :D )parkkal, nem is kicsi parkokkal. ennyit Krakkóról, mert tovább kell mennünk, Dobi felé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése